Kadıköy

Süha Oğuzertem Kadıköy’deki evinde çıkan yangında hayatını kaybetti

Türk edebiyatının saygın isimlerinden Süha Oğuzertem, Kadıköy'deki evinde çıkan yangın sonucu yaşamını yitirdi. Yangının, cep telefonu patlaması nedeniyle çıktığı öne sürüldü.

WTS ile Ayın Fırsatları

İstanbul Kadıköy’de Zühtüpaşa Mahallesi Aktepe Sokak’ta bulunan 10 katlı bir apartmanın birinci katında sabah saatlerinde yangın çıktı. Dumanların yükselmesi üzerine çevredekilerin haber vermesiyle olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

İtfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesi sayesinde yangın diğer dairelere sıçramadan kontrol altına alındı.

Süha Oğuzertem ağır yaralı olarak çıkarıldı

Yangının çıktığı dairede yalnız yaşadığı öğrenilen yazar Süha Oğuzertem, ekipler tarafından ağır yaralı şekilde bulundu. Sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılan Oğuzertem, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

İlk belirlemelere göre yangının cep telefonunun patlaması sonucu çıktığı iddia edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Süha Oğuzertem kimdir?

14 Şubat 1960 tarihinde Ankara’da dünyaya gelen Süha Oğuzertem, Kadıköy Anadolu Lisesi’nin ardından Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Akademik kariyerini ABD’de sürdüren Oğuzertem, Indiana Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü’nde yüksek lisans ve doktora yaptı.

1998-2007 yılları arasında Bilkent Üniversitesi Türk Edebiyatı Bölümü’nde, ardından 2008-2015 yılları arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde dersler verdi. Aynı üniversitede Türk Dili Birimi ve yüksek lisans programlarının direktörlüğünü üstlendi. 2015 yılında kendi isteğiyle emekli oldu.

Edebiyat kuramı ve eleştirinin öncülerindendi

Akademik çalışmalarında özellikle edebiyat kuramları, karşılaştırmalı edebiyat, roman, eleştiri ve edebiyat eğitimi üzerine yoğunlaşan Süha Oğuzertem’in, modern Türk edebiyatına dair çok sayıda makalesi, bildiri yayını ve eleştirel metni bulunuyordu. Yaşar Kemal, Sait Faik Abasıyanık ve Leylâ Erbil gibi isimlerle ilgili düzenlenen sempozyumların bildirilerini yayına hazırlayarak edebiyat dünyasına önemli katkılarda bulunmuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu